Voor de Financieel Planner: PE FFP 2018-2019

Als Financieel Planner krijg je in de periode 2018-2019 te maken met twee verschillende PE-vormen: ‘Kennis & Actualiteit’ en ‘Praktijktoepassing’. Voor beide onderdelen biedt Dukers & Baelemans leerprogramma’s aan.

Kennis & Actualiteit (K&A)

Binnen het onderdeel K&A dien je als FFP’er elk jaar 14 punten te behalen; over twee jaar gezien dus 28 punten. Die punten kun je op vijf verschillende manieren vergaren:

- K&A Vakartikelen: via FFP, minimaal 4 punten
- K&A Webinars: via FFP, minimaal 2 punten
- K&A Expert Meeting: via FFP Congres en FFP Forum
- K&A Actualiteitenprogramma: via opleidingsinstituut, maximaal 4 punten
- K&A Wft/PA-abonnement: via opleidingsinstituut, maximaal 4 punten

LET OP: Heb je via Dukers & Baelemans een Permanent Actueel abonnement lopen, dan worden deze gegevens gedeeld met FFP voor de registratie van deze punten.

Praktijktoepassing (PT)

In de periode 2018-2019 moet je binnen het PT-onderdeel 12 punten PE FFP halen. Dukers & Baelemans biedt drie verschillende, klassikale trainingen aan:

- PE FFP 2018 - Loondienst/particulier (1-daags)
- PE FFP 2018-2019 Loondienst/particulier (2-daags)
- PE FFP 2018-2019 Vermogende particulier/DGA (2-daags)

Het PE FFP-contactonderwijs combineert kennis, vaardigheden en attitude. Uitwisseling van kennis en ervaringen met collega’s en trainers is essentieel. Je leert door te doen en door anderen te observeren. Om je voldoende tijd en ruimte te geven om te oefenen met je competenties, beperken we de groepen tot maximaal 12 deelnemers.

Een 1-daagse opleiding levert 6 punten PE FFP op, een 2-daagse opleiding is goed voor 12 punten.


Combinatie PE FFP en PE SEH

Ben je naast gecertificeerd Financieel Planner ook Erkend Financieel Adviseur? Let dan op! Binnen het FFP-onderdeel ‘Praktijktoepassing’ levert de klassikale PE FFP-training ‘Loondienst/particulier’ van Dukers & Baelemans óók punten op voor je PE SEH. Deze training is er in een 1-daagse én een 2-daagse variant. De SEH-onderwerpen ‘Relatievermogensrecht’ en ‘Fiscaliteiten’ zijn in deze trainingen verwerkt. Je verdient met deze PE FFP-opleiding dus niet alleen 6 of 12 PE-punten voor je PE FFP maar ook 6 of 12 punten voor je PE SEH. 

Wil je meer weten over de PE SEH? Bekijk dan onze themapagina 'Voor de Erkend Financieel Adviseur: PE SEH 2018'.

Vermogensplanner

De PE FFP-training ‘Vermogende particulier/DGA’ is ook gericht op de Vermogensplanner.