Terug naar het overzicht

Wat zijn jouw carrièremogelijkheden met een Wft-diploma?

Een Wft-diploma is cruciaal voor iedereen die wil werken in de financiële sector. Ontdek welke soorten Wft-diploma's er zijn en welke functies je ermee kunt vervullen.

13-09-2024
3 minuten

Start je carrière met een Wft-diploma

Ben je geïnteresseerd in een carrière in de financiële sector? Dan is het behalen van een Wft-diploma (Wet op het financieel toezicht) een belangrijke stap voor jou. Met dit certificaat bewijs je dat je de benodigde kennis en vaardigheden hebt om klanten op een verantwoorde manier te adviseren over financiële producten en diensten. Of het nu gaat om hypotheken, verzekeringen of pensioenen, met een Wft-certificaat liggen er volop kansen voor je klaar in de financiële dienstverlening.

Welke Wft-diploma’s kun jij behalen?

Er zijn negen verschillende Wft-certificaten, elk gericht op een specifiek onderdeel van de financiële sector. Hier is een overzicht van de diploma’s die jij kunt behalen:

  1. Wft Basis

    Dit is de basisopleiding voor iedereen die de eerste stap wil zetten in de financiële wereld. Met het Wft Basis certificaat leer je de fundamenten van de financiële dienstverlening. Je kunt adviseren over eenvoudige producten zoals spaarrekeningen en basisverzekeringen. 
  2. Wft Consumptief Krediet

    Heb je interesse om klanten te adviseren over persoonlijke leningen of doorlopende kredieten? Dan heb je een Wft Consumptief Krediet diploma nodig. Jij helpt mensen om de juiste keuze te maken als het gaat om het lenen van geld. 
  3. Wft Hypothecair Krediet

    Wil je hypotheekadviseur worden? Met het Wft Hypothecair Krediet certificaat begeleid jij klanten in het proces van het afsluiten van hun hypotheek en help je hen bij het maken van de juiste keuzes voor hun nieuwe woning.
  4. Wft Schadeverzekeringen Particulier

    Het diploma Wft Schadeverzekeringen particulier stelt je in staat om particuliere klanten te adviseren over schadeverzekeringen, zoals autoverzekeringen en inboedelverzekeringen. 
  5. Wft Schadeverzekeringen Zakelijk

    Wil je ondernemers helpen hun bedrijf te beschermen tegen schade en risico’s? Dan heb je een Wft Schade Zakelijk certificaat nodig. Jij adviseert bedrijven over de juiste zakelijke schadeverzekeringen.
  6. Wft Vermogen

    Ben je geïnteresseerd in beleggingen en vermogensbeheer? Met het Wft Vermogen certificaat mag je klanten helpen bij het opbouwen en beheren van hun vermogen met beleggingsproducten. 
  7. Wft Pensioen

    Pensioenen zijn complex, maar cruciaal voor financiële planning. Met een Wft Pensioen diploma adviseer jij zowel particulieren als bedrijven over pensioenproducten en help je bij het plannen van hun toekomst. 
  8. Wft Inkomen

    Met het Wft Inkomen certificaat ben je bevoegd om klanten te adviseren over inkomensverzekeringen. Jij helpt het inkomen van klanten te beschermen bij onverwachte gebeurtenissen. 
  9. Wft Zorg

    Een Wft Zorg diploma stelt je in staat om consumenten te adviseren over zorgverzekeringen. Jij helpt mensen de juiste keuzes te maken op het gebied van gezondheid en zorgkosten. Om advies te geven over zorgverzekeringen heb je geen Wft Basis diploma nodig. 

Wat kun jij worden met een Wft-diploma?

Zodra je een of meerdere Wft-diploma’s hebt behaald, ben je bevoegd om verschillende functies in de financiële sector te vervullen. Hier zijn enkele voorbeeld functies die jij kunt vervullen:

  1. Financieel Adviseur

    Als financieel adviseur help jij klanten met het vinden van de juiste financiële producten. Afhankelijk van jouw Wft-diploma’s, kun je adviseren over verzekeringen, hypotheken, beleggingen of pensioenen.
  2. Hypotheekadviseur

    Met het Wft Hypothecair Krediet-diploma begeleid je klanten bij een van de belangrijkste financiële beslissingen: het afsluiten van een hypotheek. Jij bent hun gids in het complexe hypotheekproces.
  3. Verzekeringsadviseur

    Met de Wft Schadeverzekeringsdiploma’s adviseer jij klanten over de juiste verzekeringen om hun eigendommen en bedrijf te beschermen tegen schade en risico’s.
  4. Pensioenadviseur

    Als pensioenadviseur met het Wft Pensioen-diploma geef je advies over pensioenplanning. Jij helpt klanten om hun toekomst financieel veilig te stellen.
  5. Commercieel Medewerker

    In deze rol ben jij het aanspreekpunt voor klanten met vragen over financiële producten en diensten. Je helpt hen telefonisch of online en zorgt dat ze de juiste informatie krijgen.

Waarom is een Wft-diploma belangrijk voor jou?

De financiële wereld verandert continu en wordt strenger gereguleerd. Een Wft-diploma toont aan dat je professioneel, deskundig en betrouwbaar bent. Het waarborgt dat jij voldoet aan de wettelijke eisen en dat je je klanten op een verantwoorde manier kunt adviseren. Voor veel adviserende rollen in de financiële sector is een Wft-diploma bovendien verplicht.

Hoe kun jij een Wft-diploma behalen?

Het behalen van een Wft-diploma begint met het volgen van een opleiding bij Dukers & Baelemans. Deze opleiding bereidt je goed voor op het officiële Wft-examen, waarin zowel je kennis van wet- en regelgeving als je vaardigheden worden getest. Na het afronden van de opleiding kun je het examen eenvoudig inplannen via het EIFD. Je kiest zelf de gewenste datum en locatie. Zodra je het examen succesvol hebt afgelegd, ontvang je je Wft-diploma, waarmee je een belangrijke stap zet in je carrière.

 

Klaar voor een carrière in finance?

Met een Wft-certificaat heb jij de sleutel in handen voor een succesvolle carrière in de financiële sector. Veel professionals beginnen met het Wft Basis-certificaat en breiden hun expertise uit door meerdere Wft-diploma’s te behalen. Dit biedt je niet alleen meer carrièreopties, maar zorgt ook voor betere verdienmogelijkheden.

Schrijf je in voor een Wft-opleiding 

Delen: